Вій­сько­ві час­ти­ни без­під­став­но вип­ла­чу­ва­ли до­дат­ко­ву гро­шо­ву ви­на­го­ро­ду ок­ре­мим вій­сько­вослужбов­цям. «Бойові» платили в кількох областях України, де не ведуться збройні зіткнення, в тому числі на Хмельниччині. Про це повідомили в Мі­ніс­терс­тві обо­ро­ни Ук­ра­їни.

«Фактично низка військовослужбовців перебували у пунктах постійної дислокації та виконували функціональні обов’язки, не пов’язані з веденням бойових дій, але отримували бойові доплати», – йдеться у повідомленні відомства.

Як стало відомо, такі накази аудитори Мі­ніс­терс­тва обо­ро­ни Ук­ра­їни виявили у військових частинах на Київщині, Житомирщині, Хмельниччині та Полтавщині. Усього таких порушень встановлено на загальну суму 186,6 млн грн.
За рішеннями міністра оборони, усі матеріали аудитів передано до правоохоронних органів для встановлення ступеня вини посадових осіб та відшкодування завданих державі збитків.

Примітка. Згідно з Постановою КМУ №168 від 28.02.2022 р. розмір додаткової винагороди військовослужбовцям за виконання бойових завдань в районах ведення бойових дій, становить 100 000 грн. Винагорода у розмірі 50 000 грн на місяць виплачується військовослужбовцям, які виконують бойові завдання з управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії на лінії бойового зіткнення.