Держаудитслужба встановила фінансові порушення у Кам’янець-Подільському національному університеті. Порушення бюджетного законодавства включає необґрунтоване використання коштів загального фонду для виплати зарплати, призначеної зі спеціального фонду. Це призвело до покриття витрат на суму майже 3,2 млн гривень.

Також виявлено несанкціоноване покриття витрат за комунальні послуги за сторонніх осіб, порушуючи вимоги закону на понад пів мільйона гривень.
Крім того, лінгвістичний центр університету не отримав свої надходження за надані платні послуги через порушення бухгалтерських норм і несвоєчасне відображення господарських операцій. Посадові особи не відобразили в облікових регістрах нарахування дебіторської заборгованості за надані послуги, а невиконання оплати фізичними особами (слухачами курсів) призвело до втрат доходів.
Також установлено зарахування студентки на навчання за державним замовленням, яка не вперше здобувала освіту за бюджетні кошти, а тому мала б навчатися за власний кошт.
Ревізія виявила, що підрядники завдали університету матеріальної шкоди через невиконання ремонтних робіт та завищення їх вартості. Причинами є завищення об’єму будівельних матеріалів, недостовірне визначення процента прибутку та завищення вартості опор для спортивного залу. Порушення визначення прямих витрат у вартості будівництва були підтверджені результатами аудиторських обмірів та перерахунками.
Також ревізією встановлено лишки товарно-матеріальних цінностей та незаконне списання матеріальних цінностей.
Держаудитслужба скерувала підконтрольній установі вимогу про усунення виявлених порушень та передала матеріали ревізії до Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.