Якщо ви у будь-який месенджер отримали прохання підтримати якусь важливу петицію до Президента — не поспішайте переходити за надісланим посиланням. Аферисти розсилають повідомлення із покликанням на фейкову сторінку, щоб поцупити ваші особисті дані.

Правоохоронці Хмельниччини інформують, що з’явилась нова шахрайська схема. Зловмисники почали розсилати повідомлення із посиланнями на фейкову сторінку електронних петицій під приводом того, що начебто не вистачає лише декілька голосів, щоб набрати необхідну кількість підписів.
“Насправді ж, після переходу за посиланням начебто для підпису «петиції» вас попросять увійти у WhatsApp-акаунт. Таким чином, шахраї намагаються за допомогою фішингу отримати доступ до вашого акаунту, щоб викрасти його”, – пояснюють правоохоронці.
Кіберполіція нагадує — посилання на справжній ресурс «Електронні петиції» виглядає ось так: https://petition.president.gov.ua
Тож радять ретельно придивитися до написання сайту – чи не міститься там якогось зайвого символу. І пам’ятайти, що в умовах російської військової агресії ворог активно діє в інформаційному просторі. Тож варто ретельно перевіряти отриману інформацію.