У Києві відкрили меморіальні дошки кіборгу Івану Зубкову та захисникам-добровольцям. На фасаді головного корпусу Національного університету «Києво-Могилянська академія» відкрили меморіальну дошку Герою України Івану Зубкову, а на будівлі Київської гімназії біотехнологій № 177 — меморіальні дошки трьом захисникам-добровольцям.

Старший лейтенант Іван Зубков із позивним Краб брав участь у штурмових діях із деблокування українських підрозділів, які обороняли летовище. Вміло керував боєм, викликаючи вогонь артилерії на себе у найскладніші моменти. Був поранений, але залишився у новому терміналі зі своїми бійцями. Військовий загинув 20 січня 2015 року внаслідок підриву російськими бойовиками терміналу Донецького аеропорту, особисто прикривши відхід підрозділу. Похований Зубков у місті Деражні Хмельницької області. Указом Президента України йому присвоєно звання «Героя України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

«Сьогодні ми не просто відкриваємо меморіальні дошки, а й зобов’язуємося передати нащадкам пам’ять про Героїв. Щоб вони не забували, що в нашій країні завжди були та будуть люди, готові боротися за нашу свободу і незалежність», — сказав директор Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Мінветеранів Максим Кушнір.
Вшанували пам’ять Героя представники Міноборони, Мінветеранів, ветеранської спільноти, військовослужбовці, викладачі та керівництво вишу, рідні загиблого.
Начальник відділу національно-патріотичного виховання Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України полковник Сергій Рудік на знак пошани до подвигу Івана Зубкова передав родині Державний прапор України з підписом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Командир навчального взводу Київського вищого військово-морського училища 1993-1995 років полковник Сергій Іжик на згадку про часи навчання Івана Зубкова у Київському вищому військово-морському училищі передав батькам групову фотографію 1994 року, кепку і прапор Військово-Морських сил Збройних сил України.
Родина Зубкових щиро дякує однокурсникам сина, які нині з честю захищають рідну землю, за ініціювання встановлення меморіальної дошки, Київській мерії на чолі з Володимиром Кличком, ректорату, працівникам і студентам Національного університету «Києво-Могилянська академія», працівникам ТОВ «Обрій» с. Голосків та його директору Олегу Грому, Летичівському селищному голові Ігорю Тисячному і всім, хто долучився до встановлення і вшанування світлої пам’яті Івана Зубкова.
Як повідомляють у Мінветеранів, за участі представників відомства на стіні будівлі Київської гімназії біотехнологій № 177 відкрито меморіальні дошки добровольцю ДУК «Правий сектор» Андрію Жованіку, який боронив Україну з 2014 року, а також добровольцю, командиру взводу 130 батальйону 112 бригади сил Територіальної оборони ЗСУ Дмитру Сергеєву та солдату 54 ОМБр Сухопутних військ ЗСУ Сергію Малишку.