На Хмельниччині під керівництвом ДСНС України триває триденне командно-штабне навчання щодо готовності до виконання завдань за призначенням, яке розпочалося 20 червня. Це перше навчання, яке проводиться у форматі онлайн.

Основна мета – удосконалення практичних навичок та досягнення злагодженості в роботі органів управління цивільного захисту з питань організації та здійснення заходів із захисту та підтримання життєзабезпечення населення.
Відповідно до плану навчань, 20 червня провели позачергове засідання комісії ТЕБ і НС, у якому взяли участь члени обласної комісії з питань ТЕБ і НС, керівники спеціалізованих служб цивільного захисту, начальники районних військових адміністрацій, міські, селищні, сільські голови. Учасники навчань відпрацьовували роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо умовного подолання наслідків активного циклону, що пройшов територією області.
Сьогодні, другого дня командно-штабного навчання, під керівництвом першого заступника голови комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Хмельницької міської ради Василя Новачка проведено онлайн-навчання, під час якого члени комісії відпрацювали алгоритм дій та заходи реагування для ліквідації умовної надзвичайної ситуації, що сталася у місті Хмельницькому.