Уже традиційно щороку віряни Української православної церкви здійснювали хресний хід із Кам’янця-Подільського до Почаєва. І цьогоріч, навіть попри офіційну заборону проведення масових релігійних заходів, майже дві тисячі паломників вирушили з Кам’янеччини у хресну ходу. Однак справжній резонанс у суспільстві викликало відео, опубліковане чоловіком, на якому одна вірянка йшла з георгіївською стрічкою, прив’язаною до каримата. Коли небайдужий громадянин звернувся до жінки, аби вона зняла заборонену символіку в Україні, вона, навіть не зупиняючись, ішла далі, ігноруючи його слова.

Перший заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці, що   попри рішення Ради оборони області щодо заборони проведення масових релігійних заходів, у тому числі походів і демонстрацій, близько двох тисяч вірян усе ж вирушили хресною ходою до Свято-Успенської Почаївської лаври.
“Ця подія викликала значний негативний суспільний резонанс в області, про що свідчать численні обурливі публікації від жителів області у соціальних мережах”, – сказав Сергій Григорович.
Він також наголосив, що обласна військова адміністрація уважно відслідковувала ситуацію, що склалася у зв’язку з цією подією, та вжила усіх можливих заходів, аби не допустити провокацій та конфліктів, які, без сумніву, могли бути використані російськими пропагандистами. Також ключовим завданням було насамперед збереження життя та здоров’я людей, адже будь-яке масове зібрання в умовах війни може стати черговою ціллю для рашистів та призвести до трагедії, як це відбулося в Чернігові.
«З цією метою правоохоронцями цілодобово забезпечувалась охорона громадського порядку, а також приділялася особлива увага безпеці дорожнього руху за маршрутами пересування учасників ходи. Також вживали заходи, аби мінімізувати кількість паломників, завдяки чому цьогоріч учасників у рази менше, ніж у минулі роки, коли до ходи могли долучатися понад 20 тисяч вірян», — додав Сергій Тюрін.
Посадовець також підкреслив, що правоохоронці оперативно відреагували на інформацію стосовно учасниці ходи, в якої виявили георгіївську стрічку. Заборонену символіку працівниками поліції було вилучено, а на вірянку склали протокол про адмінправопорушення.
Однак офіційну крапку в цій справі поставив суд, оприлюднивши 30 серпня відповідну постанову. Зокрема, у ній зазначено, що пенсіонерка, уродженка села Княгинин на Кам’янеччині, публічно використовувала та несла на своєму рюкзаку георгіївську стрічку, чим порушила вимоги ЗУ “Про внесення змін до КУпАП щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки № 2031-VIII”.
На судовому засіданні вчинене адміністративне правопорушення жінка визнала та пояснила, що дійсно 19 серпня року близько 12 години
30 хвилин неподалік парку в місті Кам’янці-Подільському на дорозі знайшла георгіївську стрічку, якою прив’язала каримат до свого рюкзака та долучилася до хресної ходи по вулиці Князів Коріатовичів, де в неї перехожий виявив дану георгіївську стрічку та зробив їй з цього приводу зауваження. Через деякий час, зрозумівши свою помилку, під час продовження руху в хресній ході вона викинула її в селі Довжок. Також сказано, що жінка розкаялася у вчиненому.
Отож Феміда визнала її винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, наклавши штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, з конфіскацію георгіївської (гвардійської) стрічки.
Також суд стягнув на користь держави 536 гривень судового збору.
А вилучений предмет (георгіївську стрічку), який зберігається в Кам’янець-Подільському ГУНП в Хмельницькій області, знищити.