У Хмельницькому презентували документальний фільм про мужність рятувальників
«Форма вогню» - документальний фільм українського авторства для іноземної спільноти про роботу рятувальників Хмельницького гарнізону восени 2022 року у Херсоні. 16 лютого допрем’єрний показ фільму першими побачили головні герої - рятувальники та їх сім'ї, керівництво ДСНС та Хмельниччини, керманичі відомств, нардепи та діячі культури.

Головна мета стрічки, авторства Костянтина Дєтковського та Василя Київського, популяризація історій Героїв без зброї та посилення підтримки України в країнах Заходу. Значну частину сцен фільму складають відео з нагрудних камер надзвичайників під час порятунку херсонців з палаючих від обстрілу ворога житлових будинків колись квітучого міста сонця.
"Кожному з нас важко оцінити ту чи іншу діяльність — так було і у мене, допоки мені не показали ці страшні кадри на мобільному — з першоджерела. У цей момент вирішив — історія цих Героїв без зброї, визнання їхньої важкої праці, мають стати надбанням історії", - зазначив Василь Київський, режисер документального фільму "Форма вогню".
Розпач цивільних та стійкість надзвичайних, мужність та обов'язок проти страху — червоною лінією проходить крізь сюжет стрічки. І це про героїзм та відданість працівників ДСНС, які ставлять своє життя на карту для порятунку життя інших.
У стрічці лише один із епізодів роботи рятувальників — щоденно вони продовжують протистояти ворогу і на відносно тилових територіях. Тому команду надзвичайних, у день презентації фільму, було відзначено нагородами за роботу у Херсоні та за титанічну працю під час ліквідації ракетного обстрілу одного з об'єктів інфраструктури у Хмельницькому.
Вже з 22 лютого фільм "Форма вогню" буде представлений у кінотеатрі для глядачів міста Хмельницький, далі — для всієї країни. Автори стрічки подадуться і на міжнародні кінофестивалі та адаптують фільм для англомовної аудиторії.