П’ятеро добровольців Хмельницького зонального відділу військової служби правопорядку, які разом із конт-  рактниками з інших областей прибули для  охорони об’єктів у Дебальцево Донецької області, відразу на залізничному вокзалі були затримані «охоронцями спокою» війська Донського. Приводом стала відсутність місцевої прописки. З 2 червня наші хлопці  перебувають у полоні. Втративши зв’язок з ними, їхні родичі всерйоз занепокоєні. 11 червня  прийшли на зустріч з головою обласної ради Іваном Гончаром.
Разом з обласним військовим комісаром полковником Сергієм Присяжнюком та начальником Хмельницького зонального відділу військової служби правопорядку полковником Іваном Бугаєм у телефонному режимі вони зв’язалися з Міністерством оборони України, аби дізнатися хоча б якісь деталі про перебування наших земляків у полоні. З’ясували, що всі хмельничани дійсно перебувають «під охороною» цього козацтва, і група представників Генерального штабу Міністерства оборони України веде перемовини щодо звільнення контрактників. У Генеральному штабі  запевняють, що  загрози життю наших земляків немає, фізичного насилля до них не застосовували, умови утримання бранців нормальні.
Голова обласної ради зобов’язав керівників обласного військового комісаріату та зонального відділу військової служби правопорядку  періодично інформувати родичів полонених про перебіг подій щодо стану їх утримання та перспективи звільнення.