З метою контролю лісових пожеж у Лютарському лісництві встановили вежу та вмонтували четверту телевізійну систему відеоспостереження, повідомляє пресслужба Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

За попередні роки на території державного підприємства «Ізяславське лісове господарство» було встановлено три телевізійні системи відеоспостереження.

Нова встановлена система в Лютарському лісництві має камери, що обертаються довкола своєї осі та мають радіус огляду близько 20 км (в залежності від погодних умов). Вони закріплені на висоті понад тридцяти метрів.

«Обладнання дороге, однак повністю себе виправдовує, бо дозволяє виявляти найменші задимлення, загоряння на ранніх стадіях та з високою точністю  визначити координати лісової пожежі. А це, в свою чергу, дає змогу вчасно локалізувати вогонь», – зазначив інженер з охорони та захисту лісу Віталій Рожков.

Відеозаписи з камер транслюється на моніторах пунктів спостереження підприємства, де черговий постійно контролює прилеглі масиви на наявність пожежі.