За позовом прокуратури середньо-спеціальному навчальному закладу на Хмельниччині повернуто земельну ділянку вартістю понад 8 млн грн.

Суд погодився із доводами прокурорів і за результатами розгляду позову Волочиської окружної прокуратури визнав недійсним договір про надання в обробіток одну із суб’єктів господарювання 195 га землі державної власності, розташованої на території Хмельницького району.

В свою чергу, ця ділянка надана у постійне користування професійному промислово-аграрному ліцею, керівництво якого неправомірно, без жодних на те повноважень передало її товариству.

 За повідомленням пресслужби Хмельницької обласної прокуратури сторони уклали цей спірний договір з приховуванням фактичних орендних відносин, не взявши до уваги, що надання землі для використання у комерційних цілях має відбуватись виключно на конкурентних засадах з проведенням аукціону.

 «Відповідно до рішення господарського суду Хмельницької області суб’єкта господарювання зобов’язано звільнити ділянку вартістю понад 8 млн грн», - повідомив начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Петро Нікітюк.