В пожежах на Кам’янеччині врятували матір з немовлям, бабусю врятувати не вдалось

Вчора зранку до Служби порятунку «101»  надійшло повідомлення про те, що на вулиці Розвадовського в місті Кам’янець-Подільський виникла пожежа в одному з помешкань багатоквартирного житлового будинку.

На виклик вирушили рятувальники 2 Державного пожежно-рятувального загону, крім того, добіців приєднався і   начальник караулу 5ДПРЧ капітан служби цивільного захисту Анатолій Сидельник, який повертаючись додому після добового чергування, міг би й на виклик не реагувати, та професійна виучка взяла гору над звичайними людськими потребами. Побачивши людей, що потребують допомоги, капітан не гаючи часу піднявся по висувній драбині у вікно квартири на третьому поверсі та врятував матір і малолітню дитину.

Як повідомляють у Кам`янець-Подільському районному управлінні ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, щоб приборкати полум’я,  вогнеборцям, через сильне задимлення, довелося застосовувати апарати захисту органів дихання та зору. Причина загоряння наразі встановлюється. Та, якщо у цьому випадку ніхто не постраждав, то загоряння літньої кухні у селі Блищанівка не обійшлося без жертв.

Повідомлення про пожежу надійшло о 16:15, прибувши на місце події, рятувальники побачили, що в прибудинковому приміщенні горять домашні речі і площа займання не велика – два квадратних метри, та  оглянувши будову бійці ДСНС виявили тіло людини без ознак життя. Це була 90-річна жінка, власниця будівлі. Займання ліквідували, а ймовірною причиною пожежі стало не обережне поводження з вогнем.