Незважаючи на цей вкрай складний воєнний час, ми знаходимо в собі сили не лише боротися з ворогом, кожен на своєму фронті, а й дбати про збереження найважливіших життєвих цінностей, які й стануть своєрідним фундаментом для відродження і відбудови країни та української нації в цілому.
Так, нещодавно в Деражнянській центральній міській бібліотеці відбувся актуальний захід, присвячений Дню родини під назвою «Щаслива сім’я — успішна країна». Його провели, до речі, на черговому засіданні літературно-мистецького клубу «Палітра», який активно працює на теренах громади.

Як наголосили учасники заходу, саме родина, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій української нації. Адже моральні людські якості закладаються саме в сім’ї, а з сім’ї передаються в родину. У важкі часи агресії росії проти України ми всі також маємо бути єдиними й міцними, як одна велика, дружна та надійна родина.
Відрадно, що як приклад гарних родинних стосунків на захід були запрошені родини — Черкаських, Настуняків, Балігар, Усатих і Шарапових.
«Впродовж історії саме українська родина стала місцем плекання мови, культури, сімейних цінностей та моралі, — наголосив, звертаючись до присутніх, начальник відділу культури, туризму та релігії Деражнянської міської ради Микола Васильович Черкаський. — Бо у воєнний час роль сім’ї стає ще важливішою, як джерела сили та надії на майбутнє. І заходи саме такого типу нагадують нам про важливість сімейних цінностей та взаємної підтримки. Адже саме в родині ми черпаємо духовні сили, наснагу та оптимізм, у родині відчуваємо, що таке справжнє щастя, любов, душевний затишок і добро».
У продовженні заходу з уст членів клубу «Палітра» звучали вірші, присвячені рідним та близьким серцю людям, які торкалися душі й щемливо озивалися в ній.
А презентація книги Ольги Нагорної (Ковальчук) — «О, диво мальви!», в якій представлені її вірші і авторські замальовки, не залишила без приємних емоцій нікого, щедро наповнивши особливим теплом серця. Бо вони відзначаються теплотою, щирістю і глибиною думки, дивують широтою тем і дарують читачам оптимізм та надію.
Отож безперечною залишається одна істина — наша сила в єдності, наша наснага з творчості, а наша Україна — з родини — міцної і такої сильної!