23 сеорпня переможці міського етапу літературного фестивалю-конкурсу «Слово Нації» отримали свої нагороди. У виставковій залі Хмельницької художньої школи зібралася молодь, яка має особливий талант до декламування та авторського написання віршів. 

Цьогоріч конкурс відбувається уже всьоме і традиційно користується популярністю серед молоді. «Сім років тому виникла ідея проведення конкурсу для дітей, які читають вірші подільських поетів і пишуть авторську поезію. Хочеться, щоб молодь мала можливість розвиватися творчо та говорити мовою, якою писали наші письменники, якою говорили борці за волю України. Сьогодні, на сьомому році існування конкурсу, ми прийшли до всеукраїнського рівня і це є знаковим показником. Ми всі разом виборюємо свою Україну, виборюємо словом, працею, адже культура це є основа, це те що ми ніколи і нікому не віддамо», - зазначила керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

У творчому змаганні брали участь учні та вихованці закладів загальної середньої освіти, позашкільної та професійно-технічної освіти обласного центру і міської територіальної громади. До конкурсу долучались також учні-переселенці. Учасники-декламатори надсилали на розгляд журі онлайн-виступи, авторську поезію на конкурс подавали в текстовому форматі.

Переможців визначали у номінаціях: «Авторська поезія», «Художнє читання», «Поети рідного краю», «Україна понад усе». 53 переможці відзначено грамотами міського голови та подарунками. Загалом же, майже дві сотні учасників брали участь в цьогорічному літературному змаганні.

Також сьогодні відзначили педагогів, які підготували переможці Всеукраїнського літературного фестивалю-конкурсу «Слово Нації».

Конкурс організовується й проводиться Департаментом освіти та науки міської ради. Ідейним натхненником проведення конкурсу є керуюча справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій.

Конкурс покликаний підтримати талановиту, обдаровану молодь і сприяти розвитку творчості дітей.