До Дня Незалежності України в Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відбулася презентація двох тематичних проєктів, присвячених нашій багатющій історії, культурі, традиціям і віковим мистецьким надбанням. Фотографії та вишивка – два такі різні напрями творчості талановитих майстрів, проте об’єднані й пронизані великою любов’ю до України, водночас демонструють і розкривають унікальні грані духовності й автентичності нашої Батьківщини.

Отож виставковий проєкт «Благословенна Україна» пропонує відвідувачам експозицію з колоритних світлин із трьох освітньо-культурних проєктів. Так, освітній фотопроєкт діаспорянки Оленки Браво (США) під назвою «Батьківська Хата. Homestead» має на меті популяризувати у світі українську культуру та традиції, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів. А два фотопроєкти київської фотохудожниці, яка входить до Національної спілки фотохудожників України, Світлани Задоровської, абсолютно різні за тематикою, проте надзвичайно цікаві й пізнавальні: наприклад, «Від Лялі до Кралі», присвячений виготовленню традиційних, стилізованих дівочих і весільних вінків за тими технологіями, які використовували наші прабабусі 100 років тому, а проєкт «Незламна» – серія концептуальних робіт про Україну, нескорену і незламну. Це все про нас, українців, які ціною власних життів відстоюють своє право на існування.
Крім того, в музеї представлена колоритна виставка вишитих рушників від колекціонерки давнього народного одягу та  предметів побуту Тамари Яніної. Її колекція налічує близько 40 сорочок, стегновий та нагрудний одяг, прикраси, головні убори, предмети побуту. Всі рушники в колекції були подаровані людьми з проханням зберегти спадок нації. В колекції присутні рушники за період кінця ХІХ – початку ХХ століть із багатьох етнографічних регіонів, зокрема: Хмельниччини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Сумщини та ін.
Отож поспішайте на Проскурівську, 56, аби встигнути познайомитися із унікальними роботами талановитих українок.