Є на Хмельниччині мальовниче містечко-курорт Сатанів. У нього довга історія. Багато цікавого тут можна побачити. Та не тільки історичними пам’ятками та цілющою водою славиться Сатанів.

Цілюща сатанівська вода, мабуть, сприяє тому, що і люди, і діти, які зростають тут, є надзвичайно обдарованими, талановитими і небайдужими до проблем нашого часу. Вони дуже люблять співати, танцювати. Це учасники хореографічного колективу “Товтри” та вокального гурту “Самоцвіти”. Їхня взаємодія має давню історію. А з початком війни співпраця цих двох колективів стала ще тіснішою. Дітки встали пліч-о-пліч з дорослими жителями Сатанова, щоб принести бодай невелику користь Україні в цій війні.
Разом зі своїми наставниками викладачем з вокалу Вейко Людмилою та хореографом Мороз Іриною та за підтримки батьків діти організували благодійний концерт 30 серпня 2022 року для своїх односельців. На цьому концерті зібрали 12800 грн. Ці кошти були передані священнику УГКЦ “Благовіщення” капелану, волонтеру отцю Ігорю Топоровському. А далі були благодійні концерти в спа-готелі VITA\ PARK “Сонячний Прованс”, місцевому Будинку культури інші. На рахунку цих дітей 10 таких концертів. Всього зібрали уже 140000 грн. Частину коштів витратили на придбання тепловізора і приладу нічного бачення для 53 Окремої механізованої бригади імені Володимира Мономаха, за що отримали подяку від керівництва бригади. Решту зібраних коштів також передали отцю Ігорю Топоровському для придбання автомобіля. Діти с. Клинове теж долучилися до підтримки ЗСУ. Всі зібрані кошти вони передали волонтеру Сабодаху Олегу (жителю Клинового) для ремонту автомобіля «Шаленої бджілки», яка на фронті з перших днів війни в наших земляків-захисників з 3-ої окремої танкової бригади (Залізна бригада).
27 серпня 2023 року творчі колективи “Товтри” і “Самоцвіти” під керівництвом своїх наставників Вейко Людмили і Мороз Ірини знову дали благодійний концерт на території ринку, де зібрали 14900 грн. Цей захід об’єднав учнів, учителів, батьків, жителів Сатанова та навколишніх сіл, а також людей, які того дня приїхали до Сатанова у справах. У них усіх була одна єдина мета — допомогти, не стояти осторонь, не бути байдужими до нашої спільної мети — Перемоги над ворогом. Юні артисти порадували людей запальними піснями і танцями, зібравши чимало оплесків і щирих посмішок.
Війна змінила нас всіх, а особливо дітей, їхні мрії. Вони враз стали дорослими. А ідея допомогти нашим захисникам своєю творчістю, ще більше надихає і окрилює їх. Уже змалечку діти зрозуміли: разом ми сила, а світ тримається на добрі та гарних справах.