Людина, наділена багатьма талантами. Саме так можна характеризувати поета, прозаїка члена Спілки письменників України, переможця республіканського конкурсу на кращу книгу для дітей, лауреата обласної премії ім. Микити Годованця, міської премії ім. Богдана Хмельницького, обласних премій ім. Тараса Шевченка та Володимира Булаєнка, музиканта, художника Григорія Храпача. Минуло десять років відколи Григорій Якович Храпач відійшов за межу вічності. Але дотепер до його хатини в селі Гелетинці Хмельницького району приїздять шанувальники творчості митця.

І досі в селі розповідають чимало цікавих історій із життя цієї непересічної особистості, наділеної великим талантом і великою людяністю. А нещодавно у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці за участю представників обласного літературного музею, Гвардійської сільської територіальної громади та Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України відбувся захід “Храпачевий мед та його властивості”.
Про творчий доробок Григорія Яковича, його захоплення, переживання та натхнення розповіли люди, які знали його особисто: Василь Горбатюк, письменник, член НСПУ, директор Хмельницького обласного літературного музею, спів-
організатор обласного туру пам’яті “Син Прибузької землі” та Ніна Гаврилюк, поетеса, членкиня НСПУ.
Про захоплення Григорія Храпача пасічництвом, а також про творчі зустрічі в оселі письменника за чашкою пахучого трав’яного чаю з медом із його пасіки розповіла невістка Галина Храпач. А ще пані Галина подарувала для читачів Хмельницької ОУНБ літературно-художнє видання Григорія Храпача «Сто загадок».
Валентина Черноус, директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка подарувала у фонди Хмельницької ОУНБ біобібліографічний покажчик «Сизокрил», підготовлений авторським колективом бібліотеки до 85-річчя від дня народження подільського письменника.
Під час заходу звучали вірші письменника у виконанні учнівської молоді с. Гелетинці та м. Хмельницького. А також — улюблені пісні Григорія Храпача — “Гей, соколе”, “Взяв би я бандуру”, “Гуцулка Ксеня”. Все, що любив наш талановитий земляк, його геніальні твори набували особливого смаку з його, Храпачевим, медом...