6 вересня святковий передзвін скликав людей до церкви Чуда Архистратига Божого Михаїла (ПЦУ) села Щурівці, що на Ізяславщині. Адже у цей день парафіяльна громада, яка минулого року перейшла до православної Церкви України, відзначила своє престольне свято за новим календарем.

Божественну Літургію у місцевому храмі здійснив благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей отець Володимир Ковальчук у співслужінні священнослужителів Ізяславського благочиння.
Престольне свято — це завжди трепет, який під час богослужіння перетворюється у торжество, привітання кожного, у посилені вдячні та прохальні молитви. Саме у такі моменти пробуджується у серцях місцевих жителів любов до своєї малої Батьківщини і сповнюються відчуттям єдиної родини.
Під час літургії присутніми було піднесено особливі молитви за перемогу багатостраждальної України над російським окупантом, за захист відважних наших оборонців, за Державу та український народ в час нашестя московської орди.
По завершенню духовенство привітало прихожан зі святом, побажало вірянам дарів Божих, необхідних для земного життя і вічного спасіння, та благословило усіх.
Також присутні на службі місцеві жителі зібрали кошти на підтримку наших захисників-земляків.