Тараса Шевченка недарма називають поетом-пророком. Щоразу, звертаючись до його безсмертних рядків, ми знову і знову знаходимо підтвердження тому, що слова, написані ним понад століття тому, не просто залишаються актуальними сьогодні. Іноді здається, що Великий Кобзар побачив своїх нащадків крізь пелену часу та залишив нам потужну настанову. Настанову, що вселяє віру у перемогу та закликає мобілізувати усі сили на боротьбу зі споконвічним ворогом, що на догоду своїм імперським амбіціям омиває кров’ю українську землю, прагнучи закувати нас у кайдани і змусити навіки замовкнути. 

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!» - ці слова з поеми «Кавказ» зараз стали для нас знаковими, як ніколи раніше. Бо що ж то, як не пророцтво для наших воїнів – побачити, як ці строфи з’являються на білборді з-під обірваного триколора десь на щойно звільненій від рашистів Харківщині?!

«Борітеся!» - саме такий наказ лунає фінальним акордом у геніальному прочитанні поеми «Кавказ» видатним українським композитором Станіславом Людкевичем. Зараз, коли наші воїни у запеклому бою ціною неймовірних зусиль метр за метром відвойовують українську землю, коли мирні міста мужньо тримаються під ракетними ударами, коли кожен з нас працює, аби наблизити довгождану Перемогу, ми вирішили, що наш новий концертний сезон має розпочати саме такий символічний твір, як ця кантата-симфонія.

Тож 14 вересня о 18.00 запрошуємо усіх завітати до нашої зали, аби вперше у нашому місті почути наживо величні рядки поеми Тараса Шевченка «Кавказ», які Станіслав Людкевич з незвичайно глибоким відчуттям слова переніс у простір музики, та вкотре переосмислити послання Великого Кобзаря в контексті сучасності!

Участь беруть:

  • Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, диригент – Тарас Мартиник
  • Хор Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля», хормейстер – Катерина Дробіт
  • Хмельницький академічний муніципальний камерний хор, художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Ігор Цмур

Квитки можна придбати у касі філармонії (067 171 11 41) або на karabas.com.