У Хмельницькому міськрайонному суді відбулося чергове судове засідання у справі сутички, яка сталася між колишнім військовослужбовцем і священослужителем під час богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі другого квітня цього року в обласному центру.

На чергове судове засідання з’явились прокурор, двоє представників потерпілого Артура Ананьєва, обвинувачений іподиякон Ігор Слободян та його захисник. Сам потерпілий на судове засідання не з’явився. Причина – наразі Ананьєв служить у лавах ЗСУ, зазначив його захисник Дмитро Зеленюк. Під час судового засідання прокурор подав клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання обвинуваченому: «Просимо покласти вказані обов’язки, оскільки під час досудового розслідування обвинувачений перебував у розшуку, разом з тим, наразі не допитані усі свідки по справі».

Захисник обвинуваченого Роман Косюк виступив проти цього клопотання. «На сьогоднішній день ми бачимо, що таке клопотання не підтверджено жодними доказами, а тому стверджую, що жодних ризиків, вказаних у клопотанні прокурора, як не існувало, так і не існує. Мій підзахисний належними чином вів себе під час досудового розслідування, під час слухання справи в суді з’являвся до суду. Немає жодних доказів, що він якимось чином впливав чи впливає на свідків. Тож у задоволенні цього клопотання прошу відмовити», — зауважив адвокат.

Утім, суд підтримав клопотання прокурора та ухвалив продовжити Ігорю Слободяну запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 30 листопада. Наступне судове засідання перенесли на 2 листопада. Тоді планують заслухати ще свідків по справі.

Нагадаємо, інцидент у храмі упц (мп) стався 2 квітня після того, як військовий Артур Ананьєв запитав: "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити до московського патріархату?".