Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оприлюднило імена цьогорічних претендентів на премію, що присуджується за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості для дітей та юнацтва. 

Протягом двох місяців українські митці мали змогу надіслати до Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти заявки на отримання вказаної премії.

Наразі ж оприлюднюємо імена претендентів та назви творів, що номінуються на премію імені В.С. Косенка у 2023 році:

  1. Микола Ластовецький – твори: «Десять мелодій легеньких для віртуозів маленьких», «Дві ліричні «рок-балади», «Два Basso ostinato», «П’ятнадцять маленьких старовинних вальсів» (5-ий зошит «Фортепіанні п’єси для дітей та юнацтва»); збірник пісень для дитячого хору на слова українських поетів «Кожна квітка – пісня України».
  2. Юрій Маник — дитячий альбом для фортепіано; збірка фортепіанних п’єс для дітей «Навколосвітня подорож»; збірка фортепіанних п’єс для дітей «У світі казки»; збірка фортепіанних п’єс для дітей «У світі української казки»; збірка творів для дитячого хору і фортепіано; 5 легеньких п’єс для скрипки і фортепіано; 5 легеньких п’єс для флейти і фортепіано.
  3. Катерина Палачова – цикл «Пісні для дітей на вірші українських поетів».
  4. Мирослав Волинський – твір «Концертіно» для фортепіано в 4 руки з оркестром.
  5. Олена Спіліота – дитячий мюзикл «Жаба Маша».
  6. Костянтин Яворівський – пісня «Перелечу море».

Всі заявки уже передані на розгляд членам Комітету з присудження премії імені В.С. Косенка.

Про результати засідання вказаного комітету Держмистецтв повідомить окремо на офіційному вебсайті та сторінках у соціальних мережах.