У зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар усі дати неперехідних свят змістилися на 13 днів раніше. Різдво Христове за новим стилем православні 2023 року відзначатимуть 25 грудня. Цього ж дня традиційно відзначають і католицьке Різдво. За старим стилем Різдво відзначають, як і раніше - 7 січня

Співак із Хмельницької області Дмитро Прокопов разом із скрипалем-військовим Мойсеєм Бондаренком представили пісню “Різдвяна ніч”. Не зважаючи на святкову назву це пісня присвячена захисникам, які зараз дають відсіч окупантам. 


Всередині минулого століття українцям вже доводилося зустрічати Різдво в умовах війни. З того часу ворог не змінився. Тому тогочасні колядки цілком актуальні і в сьогодніщшніх умовах.

Ще одна щемлива колядка –  "Ті, хто тримають небо над Різдвом" у виконанні  KOZAK SYSTEM. Музику і слова написав український поет, командир взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України Гліб Бабіч. Він, разом з побратимами тримав небо над Україною до 28 липня минулого року. Загинув неподалік від Ізюма внаслідок підриву на протитанковій міні.