У фоє Старокостянтинівської міської ради розпочалася виставка різдвяних дідухів клубних закладів територіальної громади «Магія Різдва».

Слово «дідух» прийшло зі старослов’янської мови і в перекладі означає «дух предків». Символізує родоначальника сім’ї — Діда. Дідух уособлює місце для духів, предків, дідів, захисників та покровителів будинку. Це символ святого відродження живого, що є на світі. В Україні заведено ставити сніп, який називали дідом, дідухом, дідочком на покутті на Різдво та Новий рік. Особливість цієї традиції — її тяглість, вона не переривалася впродовж історії, особливо на заході України.
Згодом дідух поступився місцем ялинці. Етнологи заначають, що спершу ялинка була символом різдвяного дерева, а вже потім, радянізуючися, стала новорічним символом.

За словами методистки декоративно-прикладного мистецтва Старокостянтинівського міського будинку культури Галини Маєвської, експозиція триватиме до завершення різдвяно-новорічних свят. Також пані Галина наголосила, що кожен заклад культури громади виготовляв для виставки свого оригінального й неповторного дідуха, а усі разом вони символізують повернення до тяглості питомої традиції українства.