Суспільне Мовлення запустило нове опитування в Дії: українці віком від 14 років можуть обрати склад журі Національного відбору на Євробачення-2024. Опитування триватиме впродовж тижня — з 15 січня до 10.00 22 січня. Вже 3 лютого трійка журі разом з глядачами обере артиста, який представить Україну на Євробаченні-2024 у шведському Мальме. 

Для цього потрібно зайти в застосунок Дія, в розділі «Сервіси» обрати «Опитування» та віддати свій голос за одного з 9 кандидатів:
1. Олександр Варениця — піар-фахівець, співзасновник агенції з просування української музики на міжнародний ринок Go West. Тричі визнавався найкращим музичним журналістом за версіями Kyiv Music Days та Karabas Live Awards. Працював з гуртом Kalush, ONUKA та O.Torvald під час Євробачення-2017.

2. Андрій Данилко — народний артист України й творець сценічного образу VERKA SERDUCHKA, зірки Євробачення, яка збирає аншлаги вже протягом 30 років. Автор пісень, мініатюр, інструментальних творів та режисер власних шоу. Член журі Нацвідбору на Євробачення (2016-2020). 

3. Джамала — співачка й авторка пісень. Переможниця Євробачення-2016 та володарка нагороди WIBA 2022, як одна з найвпливовіших інфлюенсерок світу. У 2023 році увійшла в трійку найпопулярніших виконавців у плейлисті EQUAL Global від Spotify.

4. Олена Коляденко — керівниця танцювального колективу Freedom Ballet, продюсерка гуртів Freedom Jazz та KADNAY. Хореографка, неодноразово була режисеркою-постановницею виступів українських артистів на Євробаченні та великих телевізійних шоу.

5. Катерина Павленко — співачка, композиторка й авторка пісень. Фольклористка, фронтвумен гурту Go_A, який здобув 5-те місце у фіналі Євробачення-2021 у Роттердамі.

6. Сергій Танчинець — співак, музикант, продюсер та лідер рок-гурту БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ. Заслужений артист України, багаторазовий номінант і переможець музичних премій YUNA, «Золота жар-птиця», M1 Music Awards та інших. Учасник шоу «Х-Фактор» і «Танці з зірками».

7. Євген Тріплов — автор і музичний продюсер пісень для багатьох українських артистів, зокрема Тіни Кароль, MONATIK, ZLATA OGNEVICH, Wellboy, Анни Трінчер та інших. Шоуранер музичного реаліті-шоу «МУЛЬТИТРЕК».

8. Євген Хмара — композитор, віртуозний піаніст і творець інструментальних шоу. Автор 7 студійних альбомів, з початку повномасштабної війни дав понад 200 благодійних концертів. Член Національного журі України на Євробаченні-2023.

9. Павло Шилько — теле- та радіоведучий, відомий під псевдонімом DJ Паша. Співзасновник та генеральний продюсер музичної премії YUNA. Співавтор конкурсних пісень Тіни Кароль та Вєрки Сердючки на Євробачення.

За результатами опитування буде сформовано рейтинг: трьом кандидатам, які наберуть найбільшу кількість голосів, буде запропоновано підписати угоду члена журі. Якщо хтось із трійки через вагомі причини не зможе підписати угоду, членом журі стане наступний за кількістю голосів кандидат.

Фінал Національного відбору відбудеться 3 лютого у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору й представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі (50%) й глядачів (50%).