Третій рік поспіль в селі Велика Калинівка Олешинського старостату в криївці УПА та в музеї Новітньої історії України, проводять читання творів видатних українців Тараса Шевченка та Лесі Українки. Ще раз нагадуючи актуальність Лесиного та Тарасового слова.

Такими заходами вшановують пам’ять справжніх сина та доньки українського народу. Патріотична складова завжди була надзвичайно важливою в нашій історії, а сьогодні, коли Україна бореться за право на існування та можливість самостійно будувати майбутнє такі зустрічі є надзвичайно важливими.
2024 рік є особливим в сучасній історії нашого народу. 10-ті роковини початку російсько-української війни та Дня Героїв Небесної сотні, українців, які загинули під час Революції Гідності, відстоюючи ідеали свободи, демократії та європейського майбутнього України, та 210 років з Дня народження великого Кобзаря, пророка українського народу Тараса Шевченка.
До читань долучилися захисники, волонтери, працівники культури, жителі села Велика Калинівка.
Особливо щемливо звучали твори поетів у виконанні Ульяни, доньки загиблого Героя російсько-української війни Олександра Гарадчука. Родина Героя є внутрішньо переміщеними особами та зараз проживає в селі Іванківці.
Учасники читань передали естафету по вшануванню та читанню творів Тараса Шевченка та Лесі Українки колективу Шаровечківського старостату. Захід провели в адміністративній будівлі села Шаровечка. Кожний мав можливість продекламувати улюблену поезію та розповісти про власний досвід читання творів великих письменників.