Нещодавно «ПВ» розповідали про мужність мешканця Кам’янеччини — 38-річного Анатолія Короля, який трагічно загинув наприкінці серпня цього року  у місті Кастелло ді Чістерна, в провінції Неаполя, намагаючись запобігти пограбуванню  магазину двома озброєними мафіозі.

Як розповідали італійські ЗМІ, геройський вчинок подолянина,  в якого лишилося троє дітей, сколихнув усе співтовариство Кастелло ді Чістерна. Мер цього міста  оголосив День жалоби, а міська адміністрація взяла всі витрати з організації похорону на себе. Нагадаємо, тіло  Анатолія італійці перевезли у його рідну Колодіївку Кам’янець-Подільського району, де  він і знайшов свій вічний спочинок.   
Президент Італії Серджіо Матарелла  за поданням міністра внутрішніх справ, нагородив нашого земляка «Золотою медаллю за цивільні заслуги» посмертно.  Ця нагорода є найвищою цивільною відзнакою Італії і вручається президентом «для відзначення актів виняткової мужності, що показують блискучу громадянську чесноту для відзначення їх авторів, як таких, що гідні публічної честі та вшанування». Минулої п’ятниці у президентському палаці цю відзнаку було вручено   сім’ї покійного.  Також очікується, що в Італії  можуть вперше за всю історію на-
звати одну з вулиць іменем  українського заробітчанина.