На виборчій дільниці № 681441, що розмістилася в приміщенні Хмельницької СЗОШ № 21, активність виборців склала менше 50 відсотків. Із 1676 зареєстрованих проголосували 790. За словами секретаря дільничної комісії Оксани Святушенко, протягом усього дня голосування проходило спокійно, без конфліктів, заяви, скарги від громадян не надходили, лише один зі спостерігачів прийшов на дільницю з папкою, на якій був логотип однієї з політичних партій. Але це непорозуміння спостерігачі з’ясували між собою. На виході з дільниці ми поспілкувалися з виборцями і поцікавилися їхніми думками.

 

Руслан. 36 років.
«Голосував за окремого кандидата і його політичну силу, бо вірю, що саме вона зможе збільшити кількість робочих місць, підвищити заробітну плату, забезпечити необхідні соціальні стандарти.
На жаль, у мене мізерна зарплата і при сьогоднішніх керманичах, навряд чи буде більшою. А жити також хочеться нормально, дбати про сім’ю.
 Олігархи і прості люди на двох різних полюсах, громадяни чекають уже який рік змін, а їх немає. Скільки таке може тривати?»
Олеся. 35 років.
«Після кожних виборів люди чекають кращого, особисто сподіваюся і я на зміни в соціальному захисті. Я працівник освіти і чекаю, що нарешті держава обернеться обличчям до освітян не тільки у фінансовому плані, а й забезпечить їх належним соціальним захистом.
Навчальним закладам потрібне належне фінансування, зокрема — покращення матеріально-технічної бази, оскільки зараз ця проблема лягає на плечі батьків. І взагалі бюджетникам сьогодні дуже важко виживати при таких зарплатах. Хочу додати, що не розумію людей, які ігнорують вибори, — не треба потім нарікати на погане життя. Громадяни мають продемонструвати політикам своє бачення майбутнього».
Петро Михайлович. 78 років.
«Я голосував за окрему партію і за кандидата від неї, оскільки сам притримуюся певного політичного спрямування. По телевізору говорять, що на цих виборах багато бруду, підкуповують нестійких виборців, ллють бруд на кандидатів у депутати і на партії.
Я багато разів брав участь у виборчому процесі як член виборчих комісій ще за часів СРСР, тоді було спокійно. Сьогодні я проголосував за Народний рух, — думаю саме представники цієї партії будуть боротися з корупцією, відновлять справедливість, і продажні судді, прокурори підуть у минуле».