Уночі 17 грудня війська рф атакували Хмельницьку область дронами-камікадзе іранської розробки. Дрони запускали з районів Приморсько-Ахтарська, рф та Чауди (Крим).

У результаті бойової роботи Повітряними Силами та Силами оборони України збито 20 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета «Іскандер-К» – не досягла своєї цілі. Повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.
Речника Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що російські «шахеди» цієї ночі традиційно прямували у напрямку Старокостянтинова, де розташований аеродром. За повідомлення першого заступника начальника Хмельницької ОВА, в межах області сили ППО знешкодили 2 БпЛА типу "Shahed". "Уламки одного з них пошкодили приватний будинок, внаслідок чого сталось загоряння даху будинку. Інформація щодо травмованих та загиблих не надходила", — написав Сергій Тюрін.

Будинок в одному з сіл Хмельницького району, пошкоджений уламками "шахеда", 17 грудня 2023. Фото: від читача Суспільне Хмельницький.