Прокуратура не погодилася із ціною об’єкта, проданого у центрі Кам’янця-Подільського.

 Рішенням господарського суду Хмельницької області за позовом прокуратури договір купівлі-продажу цієї будівлі визнано недійсним, а нерухоме майно витребувано у комунальну власність. Працівниками прокуратури встановлено, що у 2016 році Кам’янець-Подільською міською радою проведено аукціон із продажу об’єкта комунальної власності – нежитлового приміщення незавершеного будівництва площею 210 кв. м. За підсумком аукціону вартість цієї нерухомості склала 62 тисячі гривень, і вона перейшла у власність однієї місцевої мешканки. Але у прокуратурі засумнівались, що аукціон та укладення договору купівлі-продажу нерухомого майна відбулись без порушення вимог чинного законодавства, тож, в подальшому, встановили, що органом приватизації не надано повної інформації про об’єкт та неналежно визначено початкову ціну.

Так, в оголошенні про проведення аукціону з продажу будівлі не наведено достатньо відомостей про земельну ділянку, на якій вона знаходиться, це дозволило суттєво знизити ціну об’єкта приватизації, що в свою чергу позбавило Кам’янець-Подільську міську раду можливості одержати доходи за оренду землі, оскільки вартість самої лише земельної ділянки, як зазначає прес-служба облпрокуратури,  – понад 6 млн. грн. Вбачаючи порушення у тому, що до міського бюджету не надійшла значна сума коштів від неправомірного продажу вказаного комунального майна,  а це також впливає і на інтереси держави, прокуратура вжила заходи щодо їх захисту в судовому порядку.

Тож, за результатами розгляду позовних вимог Хмельницької обласної прокуратури у суді, на користь територіальної громади повернуто цілісний майновий комплекс та земельну ділянку вартістю 6,4 млн. грн., розташовані у середмісті Кам’янця-Подільського.