Страхи Путіна. Чого насправді боїться ворог?

Нещодавно екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів, що Президент Росії Володимир Путін дуже побоюється, що адміністрація новообраного президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена знайде порозуміння з Європейським Союзом щодо посилення санкцій проти Росії.

В свою чергу Павло Анатолійович наголосив: «Всім прекрасно зрозуміло, що головні важелі впливу на Росію знаходяться в руках США. Це можливість додаткових санкцій, причому спектр дуже широкий. Я думаю, майбутня адміністрація буде діяти стратегічно – не все одразу, а з точки зору як вплинути на позицію Росії в ключових для себе сферах. Ми прекрасно розуміємо, що тільки Штати знають про всі російські оборудки тощо», – зазначив екс-глава МЗС.

За його словами, насправді дуже важливо, як швидко майбутня американська адміністрація встановить ефективні та довірливі відносини з керівництвом Євросоюзу.

Крім того, Клімкін додав: «Майже впевнений, що це буде досить швидко. Це буде інший рівень трансатлантичної солідарності, ніж за часів Трампа. Цього, звичайно, дуже побоюється Путін».

Хтозна, може, північний агресор чогось-таки й боїться в цьому світі. Бо складається враження вже давно, що Путіна не налякати ні Богом, ні чортом.