Більше тисячі жителів Деражні прийшли, щоб віддати шану та провести в останню путь сорокаоднорічного захисника Донецького аеропорту Івана Зубкова.
Справжній патріот, сміливий та відважний, він до останнього подиху захищав свою країну та вірив у її краще майбутнє. Вірив, коли стояв на Майдані. Вірив, коли в серпні  2014 року його призвали до війська. Служив у роті вогневої підтримки 90 батальйону 81 бригади. Бойові побратими знали його під позивним  «Краб». Іван Зубков назавжди залишиться у пам’яті бійців вірним другом, який ніколи не відступав перед труднощами. Навіть отримавши поранення в руку, пригадують бойові побратими, він не залишав позиції.  
Але не судилося Герою залишитися живим. Терористи підірвали перекриття терміналу. Його разом з іншими бійцями завалило обломками. Зв’язок із Іваном обірвався 20 січня. Тоді востаннє він зателефонував побратимам, розповідав, що лежить під завалами.
Рідні до останнього сподівалися на диво, але… Навколішки, схиливши голови, зустрічали його земляки. Ідентифікувати загиблого вдалося завдяки ДНК-експертизі.
Іван Зубков мав звання старшого лейтенанта.  Проходив службу на офіцерських посадах в 1995 –– 1997 роках, а в 1997 році звільнений у запас з військової служби. Але коли знадобився його бойовий досвід, без вагань вирушив на Донеччину.
Поховали Івана Зубкова на міському кладовищі. У нього залишилася дружина та дві неповнолітні донечки.
Посмертно захисник Донецького аеропорту представлений до звання Героя України.
Вічна слава Герою!