Це запитання адресую керівникам «Енергозбуту». І не тільки їм. Адже наш вельми терпеливий люд обурюється і прагне справедливості. Себто, щоб і вовк був ситим, і вівці цілі. Про це й місцева преса писала. Та достукатись до енергетиків не вдається. А віз і нині там. Так ось, у перших числах кожного місяця до споживачів гамселять у двері контролери, аби зафіксувати показники електролічильника. Попри те, що «патрони» контролерів добре розуміють: не тільки до хати чи в квартиру, а навіть на подвір’я господар може й Президента не пустити. Тим більше тепер, коли маємо неспокій у державі. До речі, чув, що правоохоронці дотримуються цього правила, не зловживають повноваженнями.

Тож енергопостачальники мали б так діяти. А якщо з певних причин не можуть, то чому не хочуть зробити функції своїх контролерів гуманними, сприятливими для населення? Насамперед маю на увазі людей старшого віку, багато з яких не володіють сучасними засобами передачі інформації в електронному режимі. Змилуйтесь над ними. Адже їм після візиту контролера доводиться туманіти, як відзвітувати про використану електроенергію. То чому б зафіксовані контролером показники не використати для рахунку на оплату?
Якщо ж цього не робиться, то звісно, варто міру знати й обґрунтовувати причини «візитів» перевіряльників. Навіщо людей турбувати без всяких на те причин?
— Від нас це не залежить, — відфутболюється місцевий очільник «Енергозбуту». — Ми це робимо, бо такі вимоги зверху…
А «зверху» хіба не розуміють, що це і нелогічно, і незаконно? Хіба не видно, що «проблему» породжують штучно, аби створити незручності людям?
Очевидно, всім нам варто настирливіше нагадувати про це владі, та й нашим представникам у Верховній Раді України, аби не були байдужими до наших проблем, до впертості тих, хто надає населенню комунальні послуги.
Адже не варто людей без всяких на те підстав непокоїти…