Міжнародний валютний фонд (МВФ) заборонив її запроваджувати під час війни.
Про призупинення пенсійної реформи в коментарі для i-ua.tv експерта з соціальних питань Андрія Павловського.

«МВФ вивив уряд на чисту воду, заставивши призупинити пенсійну реформу. Тим самим „макнули“ урядовців та нардепів, зокрема Третьякову, яка намагалася прийняти закон для своїх корисних цілей. В МВФ назвали економічним безглуздям під час війни запроваджувати таку накопичувану систему, яка може створити в країні фінансову піраміду. Тому український уряд змушений відмовитися від запровадження накопичувальної пенсійної системи під час війни», — каже А. Павловський.
Він підкреслив, що фахівці МВФ та Світового банку наголосили на тому, що для запровадження такої системи мають бути сприятливі економічні умови в країні. Тобто значне зростання доходів населення протягом кількох років, а також низька інфляція в країні.
« В Україні всі ці показники навпаки. Уряду Шмигаля натерпілося використати ці пенсійні гроші — накупити собі облігацій. Третьякова ж виходець з системи приватних страхових компаній. В свій час вона очолювала відповідну асоціацію. Нардепці нетерпілося віддати кошти українців на прокрутку приватним страховим компаніям та фондам. А коли б людина прийшла за пенсією їй би сказали, що кошти з’їла інфляція. Адже немає жодних гарантій по збереженню коштів. Адже в тяжких фінансових умовах не можна запроваджувати накопичувальну пенсійну реформу. Це буде просто чергова піраміда. Тому за допомогою МВФ вдалося відкласти це шахрайство», — каже А. Павловський.
На його думку, тепер залишилося з уряду прибрати шахраїв.
«Українці мають зробити висновки, а суспільство має нарешті подорослішати», — резюмує експерт.