Одним з важливих напрямків організації ефективного надання житлово-комунальних послуг є експертне обстеження, модернізація, капітальний ремонт та заміна ліфтів, адже більшість вертикальних підйомників уже вичерпали свій експлуатаційний ресурс – 25 років.

Ліфтовий парк у житловому господарстві Хмельницького старішає рік від року і потребує капітального ремонту, послідовної заміни і модернізації. Для поступового поліпшення ситуації в ліфтовому господарстві міста проводиться системна робота. За інформацією управління житлової політики і майна, цього року на капітальний ремонт ліфтів з бюджету громади виділено 2 000,00 тис. грн. За рахунок цих коштів заплановано провести експертне обстеження 97 ліфтів та виконати капітальний ремонт (заміну основних вузлів і деталей) 26 ліфтів.
Від початку року уклали договори та виконали капітальний ремонт 9 ліфтів в п’яти багатоквартирних будинках за адресами: вул. Водопровідна, 45, прс. Миру, 60/4 (1, 2 під’їзди), вул. П. Мирного, 32/2 (1, 2 під’їзди), вул. П. Мирного, 32/3 (1, 2 під’їзди), вул. П. Мирного, 26/3 (1, 2 під’їзди). Замінено тягові канати, двигуни, лебідки, шківи тощо. Крім того проведено експертне обстеження 32 ліфтів, всього виконано роботи на суму 540,00 тис. грн.