від Державної служби зайнятості за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю відтепер можна онлайн.
Роботодавці, які облаштували робоче місце для людини з інвалідністю, можуть подати онлайн-заяву на отримання компенсації від Державної служби зайнятості.

Програма почала діяти з серпня минулого року. Відповідно до її умов, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з 1 групою інвалідності — до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності — до 71 тис. грн. Завдяки її впровадженню вже було працевлаштовано понад 100 українців та українок з 21 регіону.
Для подання заяви необхідно виконати лише 4 кроки:

  • авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП;
  • заповнити заяву з зазначенням даних про працевлаштовану особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;
  • додати документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;
  • зазначити IBAN рахунку підприємства-роботодавця та підписати заяву КЕПом.

Рішення приймається упродовж 10 робочих днів. У разі ухвалення позитивного рішення кошти надійдуть на рахунок заявника протягом 5 робочих днів. Також роботодавець може отримати компенсацію через подання заяви до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі.
Зверніть увагу: на компенсацію можна податися лише, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати у вашій компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.