У цьому році опалювальний сезон, який розпочався у жовтні 2023-го, в Україні завершиться раніше, ніж передбачалось, а саме – наприкінці березня.

Про це виданню Le Figaro повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов: ""Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня".
У Хмельницькому він розпочався 17 жовтня. Відповідне розпорядження днем раніше підписав міський голова Олександр Симчишин. Саме місцева влада приймає рішення про початок та завершення опалювального сезону. Як повідомив заступник міського голови і керівника Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок, станом на сьогодні таке питання не розглядається. Особливо зважаючи на те, що у місті лежить сніг. І додав, що у міськраді поки немає таких далекоглядних прогнозів погоди, як це може бути у Нафтогазі.
За словами Василя Новачка, в міськраді будуть стежити за погодою та прогнозами синоптиків. Й рішення про можлива припинення опалювального сезону буде прийматися тоді, коли середньодобова температура впродовж трьох днів буде +8 і більшою, як передбачають відповідні норми.