А ще — надзвичайно порядна, чуйна й справедлива людина. Таким згадують Дениса Монастирського — друзі, колеги, знайомі. У серці кожного, кому пощастило спілкуватися, працювати, знати Дениса Анатолійовича, він залишив добрий слід.

Дванадцятого червня цього року нашому земляку, міністру внутрішніх справ виповнилося б 43 роки. Та він загинув внаслідок авіакатастрофи гвинтокрила ДСНС 18 січня 2023 року в Броварах на Київщині.

 

Вшанувати пам’ять Дениса Монастирського зібралися представники обласної влади, народні депутати, правоохоронці, науково-викладацький склад Хмельницького університету управління та права, рідні, друзі.

Із 1997 року Денис Монастирський розпочав навчання в університеті управління та права, а пізніше серйозно зайнявся науковою діяльністю, викладав в університеті та здобув звання кандидата юридичних наук. Тож за ініціативи юридичного факультету цього вишу було ухвалено рішення про започаткування стипендії імені Дениса Монастирського для найкращого зі студентів за спеціальністю «Право».
Цього дня кожен із присутніх ділився своїми спогадами про Дениса Анатолійовича, чимало висловлювали захоплення його професійними й людськими якостями. «Він запам’ятався мені як справжній державний діяч. Спокійний, виважений, дуже справедливий. Він ніколи не йшов на компроміс там, де можливо було зашкодити майбутньому України», — каже народний депутат України Сергій Лабазюк.
Український юрист, політик, народний депутат України, міністр внутрішніх справ — на кожній посаді, у кожній ситуації Денис Монастирський демонстрував високу державницьку та громадянську позицію.
«Він був справжнім професіоналом своєї справи, свідомим та небайдужим до долі українського народу політичним діячем. Із перших днів повномасштабного вторгнення та до останнього подиху Денис Анатолійович вірив у нашу країну, прагнув нашої Перемоги та робив для цього все від нього залежне. Завжди ідейний, він мотивував працювати всіх, хто був у його оточенні», — сказала голова обласної ради Віолета Лабазюк, висловлюючи щирі співчуття рідним.
«Його особливою рисою було вміння слухати та допомагати, виступати з новітніми ідеями, пропозиціями, демонструючи активну державницьку позицію, мислення політика і державотворця», — наголосив заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.
Кожен згадував Дениса Анатолійовича Монастирського як Людину з великої літери. На честь нашого земляка на корпусі №1 університету управління та права відкрили меморіальну дошку. Наш обов’язок — берегти світлу пам’ять та продовжувати справу патріотів України.