Підозрюваний під виглядом гуманітарної допомоги завозив товари військового призначення, інші речі першої необхідності й транспортні засоби з нульовим розмитненням, але замість відправки на фронт — продав, розповідають у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Отож за матеріалами, що надійшли з Республіки Польща на запит про міжнародну правову допомогу, підтверджено використання підозрюваним гуманітарної допомоги вартістю майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Ще в серпні правоохоронними органами було викрито 57-річного псевдоволонтера та затримано фігуранта під час продажу двох авто за 3600 доларів США. Загалом зловмисник під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ ввіз на територію України 8 автівок. Транспортні засоби він збував військовослужбовцям та представникам інших силових структур , а також продавав бронежилети.

Загалом у псевдоволонтера провели п’ять обшуків. Вилучено три автомобілі, комплектуючі до транспортних засобів, розгрузки та плити до бронежилетів, побутову хімію та засоби гігієни.

Наразі слідчі поліції вже завершили досудове розслідування в рамках кримінального провадження. Фігурантові загрожує до 7 років ув’язнення.