У межах міністерської зустрічі високого рівня, організованої до 50-річчя Міжнародного енергетичного агентства у Парижі, міністр енергетики США Дженніфер Ґренголм та міністр енергетики України Герман Галущенко обговорили розширення співпраці в атомній галузі та перспективи будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції.

Очільник Міненерго наголосив, що ворог продовжує обстріли української енергетичної інфраструктури, використовуючи для атак модифіковану тактику. Водночас енергетична система України стабільно працює, зокрема завдяки проведеній ремонтній кампанії, під час якої використовувалося й обладнання, надане міжнародними партнерами.
Герман Галущенко подякував США за підтримку українського енергосектору.
Окремо сторони відзначили успіхи українсько-американської співпраці в атомній галузі та наголосили на потребі її поглиблення і розширення. У цьому контексті наголошувалося на перспективах реалізації проєктів будівництва нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.
Також обговорювалися реформи в українській енергетиці, зокрема питання корпоратизації державних енергетичних компаній та процес інтеграції українських енергетичних ринків до європейських.