ЗВЕРНЕННЯ
трудового колективу редакції газети «Подільські вісті»
до депутатів обласної ради


Колектив газети «Подільські вісті» звертається за вашою підтримкою.
На сесію обласної ради, яка відбудеться 18 червня цього року, знову виноситься питання про призначення редактора газети «Подільські вісті».
Трудовий колектив газети просить вас це питання з порядку денного зняти з таких причин:
Перше, Статут редакції газети «Подільські вісті», прийнятий трудовим колективом від 19 червня 2012 року, до сьогодні не затверджений.
Друге, Статутний (Установчий) договір, який регламентує взаємовідносини між трьома співзасновниками газети — облрадою, облдержадміністрацією та трудовим колективом, — відсутній.
Таким чином порушуються закони «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про друковані засоби масової інформації (пресу)», «Про інформацію» і, звісно, нехтується свобода слова та принципи демократії. Це створює вагомий прецедент для конфліктності та подальших спорів у судових інстанціях.
Дякуємо вам за розуміння і принциповість у питанні відстоювання законності та прав журналістів і свободи слова.
Ми не уникаємо розгляду сесією питання про посаду редактора, однак просимо розглянути його після того, коли буде прийнято Статут і Установчий договір, у яких чітко випишуться права і обов’язки співзасновників газети та порядок обрання і затвердження редактора газети.
Звернення прийнято на загальних зборах трудового колективу редакції газети «Подільські вісті» 1 червня 2014 року. (Протокол № 2).