Невдала піар-акція президентської команди напередодні місцевих виборів дійшла логічного завершення.

Користувачі Інстаграму  на сторінці «Україна сьогодні» опублікували фото бланків з опитуванням від президента України Володимира Зеленського, котре проводилось в день місцевих виборів, які опинились на складі для утилізації сміття. Люди пишуть, що фінальні результати, цієї акції до цих пір не опубліковано, а президент більше ні разу не згадував про це. Якось не привабливо виглядають нині ініціативи глави держави, в очікуванні свого фіналу перед переробкою на туалетний папір, якої переробки очікують бланки з відповідями наразі невідомо.

Сьогодні ж  hromadske поширило повідомлення про те, що у президентській партії «Слуга Народу» заперечують інформацію про знищення заповнених анкет з опитування «5 питань від президента». Так там відреагували на оприлюднені у соцмережах фото, на яких нібито стоси бюлетенів, схожих на ті, що використовували на всенародному опитуванні, лежать на смітнику.

У партії наголошують, що анкети не були бланками суворої звітності та друкувалися із запасом. Там припускають, що на смітнику могли бути саме зайві бланки, оскільки на фото «чітко не видно, що то заповнені анкети з цього опитування».

У «Слузі Народу» кажуть, що серед квитанцій, листів із облікових журналів та інших аркушів паперу видно декілька бланків, справді схожих на анкети. Це можуть бути пошкоджені бланки або ж надруковані кимось копії анкет, припускають партійці.

«Жодних печаток чи позначок на них не видно. Такі анкети можна було видрукувати спеціально на будь-якому принтері», — йдеться у повідомленні.

8 листопада співробітник Інституту держави і права ім. Корецького НАН України, голова ГО «Українська Україна» Андрій Смолій оприлюднив фото, на яких нібито стоси бюлетенів, схожі на ті, що використовували на всенародному опитуванні українців під час місцевих виборів в Україні, знайшли на смітнику.

«Зеленському "важлива" ваша думка. Дуже "важливі" 5 запитань. Так важлива, що оцей непотріб просто викинули на смітник», ㅡ заявив тоді він.

Всенародне опитування президента відбулося у день місцевих виборів 25 жовтня. У бюлетенях українців питали про довічне ув’язнення для корупціонерів, вільну економічну зону на Донбасі, легалізацію медичного канабісу, скорочення кількості народних депутатів до трьохсот та гарантії безпеки для України за Будапештським меморандумом.

В Офісі президента пояснили, що йдеться не про референдум і що жодних юридичних наслідків опитування не матиме. Опитування відбувається у вигляді голосування своєрідними «бюлетенями» біля виборчих дільниць. Участь у ньому була добровільна.