Перше лісомисливське господарство в Україні у процесі сертифікування за стандартами міжнародної некомерційної неурядової організації PEFC International, повідомляє пресслужба Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Організація PEFC International представлена у понад 70 країнах та сертифікує понад 62% лісів світу, також із нею співпрацюють понад 20 000 компаній світу з метою стабільного збуту сировини.

Міжнародне визнання сталого лісоуправління за системою PEFC дозволить збільшити попит на українську деревну продукцію та сприятиме інвестиціям у деревообробну галузь. Цьому сприятиме підтвердження дотримання вимог стандарту професійною незалежною третьою стороною. Таким чином лісництво отримають сертифікат, що забезпечить стабільний збут сировини.

Для отримання такого сертифікату потрібно підтримувати та стимулювати:

  • лісові ресурси та їх внесок у світовий кругообіг вуглецю;
  • життєздатність лісових екосистем;
  • деревну та недеревну продуктивні функції лісів;
  • біологічне різноманіття у лісових екосистемах;
  • захисні функції лісів під час ведення лісового господарства (переважно, для захисту ґрунтів і водних ресурсів);
  • соціально-економічні функції та умови.

За попереднім оглядом Хмельницького лісомисливського господарства виконавчим директором Асоціації «Національна Система Лісової Добровільної Сертифікації» Алли Оборської, державне підприємство розвинене на досить високому рівні. Це є підставою для отримання сертифікату PEFC, залишається лише очікувати на рішення аудиторської компанії.