Представники Національної академії Держприкордонслужби ім. Б.Хмельницького долучилися до організації етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для Старосинявської селищної громади, що на Хмельниччині.

Змагання проходили у селі Пилява, напередодні 375-ї річниці Пилявецької битви, Дня козацтва, а також Дня захисника та захисниць України й розпочалися саме з того місця, де 23 вересня 1648 року військо Богдана Хмельницького завдало нищівної поразки армії Речі Посполитої. На честь річниці визначної історичної події, учасники заходу поклали квіти до могили соратника Богдана Хмельницького, полковника Івана Ганжі, а також до пам’ятного козацького хреста.
Але перш за все, військово-патріотична гра у селі Пилява була присвячена пам’яті нашого сучасника, прикордонника Олега Ковалевського, для якого Стара Синява є малою батьківщиною. Старший сержант Олег Ковалевський до останнього подиху стояв на захисті рідної країни, проте, на превеликий жаль, загинув в перший день повномасштабного вторгнення росії, в результаті авіаційного удару двома військовими літаками біля села Тарасівка Херсонської області. Наказом Президента України Олег Ковалевський був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно. Батьки прикордонника-Героя заснували Кубок імені Олега Ковалевського, за який і змагалися команди Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Змагання полягали у проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування. Свої сильні сторони демонстрували учні середніх навчальних закладів Старосинявської територіальної громади. Всього у грі взяли участь 8 команд. Проявити свої знання та майстерність діти могли в інтелектуальній вікторині «Відун», змаганнях «Перетягування линви» та у військово-прикладному комплексі «Козацька звитяга».
Перше місце посів рій «Характерники» Старосинявського ліцею ім. О. Романенка, саме їм дістався Кубок імені Олега Ковалевського. На другому місці опинився рій «Нащадки козаків» Адампільського ліцею, а на третьому — рій «Пасічники», Пасічнянського ліцею. Персонал Національної академії також подарував переможцям зелені берети – символ прикордонної служби.