Аби заохотити талановиту молодь до вивчення та розвитку аграрного та земельного права України, Благодійний фонд імені адвоката Олександра Поліводського оголосив конкурс на здобуття всеукраїнської стипендії для аспірантів та студентів-юристів.
Стипендія заснована на честь вшанування пам’яті О.Поліводського - талановитого викладача, науковця та адвоката, який загинув у квітні 2023 року, захищаючи Україну.

Стипендія призначається одноразово щорічно та виплачується переможцю за результатами конкурсу.
Кандидатами на отримання стипендії можуть стати:

  • аспіранти будь-якого року навчання, які здійснюють дослідження на здобуття наукового ступеня доктора філософії;
  • студенти будь-якого року навчання вищого навчального закладу ІІІ-IV рівня акредитації, які у період з 01 вересня по 31 серпня року, що передує врученню стипендії, опублікували монографію, розділ у монографії, статтю чи низку статей або тези в сфері аграрного та/або земельного права.

Докладніше про конкурс – за посиланням.

Довідка. Олександр Поліводський понад 20 років займався адвокатською діяльністю, спеціалізувався на аграрному та земельному праві, праві у сфері нерухомості та судових спорах. Неодноразово запрошувався радником міжнародних організацій – Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації, Європейської комісії тощо, був радником низки громадських організацій аграрної сфери. Також він був доцентом, викладачем курсів «Земельне право» та «Використання земель у підприємницькій діяльності» НаУКМА. Увійшов до списку 10 найбільш рекомендованих юристів практики «Аграрне право» з дослідження «Вибір клієнта» та в Топ-100 найкращих юристів України 2010—2011 років, проведеного «Юридичною газетою».
До лютого 2023 року очолював Комітет НААУ з питань з аграрного, земельного та довкілевого права.
Указом Президента України від 04.08.2023 №470/2023 молодшого сержанта Поліводського Олександра Анатолійовича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).