Стрічка розповідає про те, як повномасштабна вплинула на рівень домашнього насильства та його форми. Крім того, у фільмі висвітлена тема надання допомоги постраждалим від насильства, пов’язаного з війною, зокрема сексуального.

Героями стрічки стали фахівці сервісів допомоги постраждалим від насильства у різних регіонах: спеціалісти Центрів допомоги врятованим, онлайн-платформи “Аврора”, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги UNFPA, Гарячої лінії для чоловіків, притулків, кризових кімнат, спеціалістів Громадської організації “Ла Страда-Україна”.
Інколи може здаватися, що насильство нас не стосується. Воно десь далеко, в інших пар, у чужих стосунках, чи родинах. Та насправді, воно може бути значно ближче ніж здається. Сумна подруга, завжди мовчазна сусідка, колега на роботі, який сіпається від звуку постійних сповіщень на телефоні.
Інколи просто порадити хорошого фахівця, знати, які сервіси є у вашому місті чи громаді та як до них звернутися — може стати точкою, яка змінює життя та рятує.


Продюсерка фільму — Ганна Калина
Режисерка фільму — Анастасія Ігнатенко

Стрічка “Поруш тишу” створена за підтримки урядів Канади, Великої Британії, Бюро гуманітарної допомоги USAID та Гуманітарного фонду для України (UHF).