Хмельницький професійний ліцей посів перше місце в рейтингу серед навчальних закладів професійної освіти в обласних інтернет-олімпіадах з предметів загальноосвітньої підготовки.

Ясна річ, що передумовою таких успіхів є наполеглива й копітка праця дружного викладацького колективу ліцею на чолі з директором Григорієм Васильовичем Станіславом, які щодня роблять усе можливе, щоб їхні учні всебічно розвивалися, здобували знання та вміння і гідно представляли навчальний заклад серед інших.
Як розповіла заступник директора з навчальної роботи Наталія Володимирівна Шевчук, у стінах навчального закладу вже традиційно у першому семестрі проводяться тижні загальноосвітніх дисциплін: “Цього року в нас відбулися тижні природничо-математичних наук, інформатики, гуманітарних дисциплін, а також історії та громадянської освіти. В рамках цих тижнів організовуємо різні конкурси, змагання між групами тощо. Далі визначаємо кращу групу за рейтингами і кращих учнів”.
Особливістю ліцею є те, що дітей із сильною шкільною навчальною базою викладачі намагаються не лише заохочувати в навчальному процесі, а й обов’язково займаються додатково з обдарованою молоддю, підвищуючи таким чином їхній освітній рівень.


Отож на цьогорічних інтернет-олімпіадах учениця ліцею Іванова Валерія зайняла друге місце з іноземної мови (викладач Мар’яна Миколаївна Орусь), а Панчук Євгеній нагороджений дипломом ІІІ ступеня з математики (викладач Світлана Павлівна Степанюк).

І завдяки такому результату Хмельницький професійний ліцей посів перше місце в рейтингу серед навчальних закладів професійної освіти в обласних інтернет-олімпіадах з предметів загальноосвітньої підготовки.
Варто зазначити, що олімпіади онлайн проводилися цьогоріч уперше, попередні роки вони були офлайн. До речі, учні відзначили переваги інтернет-олімпіад, адже в такому форматі менше хвилювання, тож легше налаштуватися на виконання завдань за комп’ютером.
Проте працювати на комп’ютерах для учнів професійного ліцею — абсолютно звична справа, бо освоїти техніку на необхідному високому рівні їм допоміг викладач інформатики Іван Якобчук, який, без перебільшення, вчить дітей бути з технікою на ти. В ліцеї зараз є три комп’ютерні класи, на заняттях також використовуються інтерактивні дошки.
“Маємо ще одну перемогу в ІІ етапі XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів закладів професійної освіти. Перше місце посіла учениця Хмельницького професійного ліцею Крістіна Лівінцева, — з гордістю ділиться директор ліцею Григорій Васильович Станіслав. — Її готували викладачі української мови та літератури Інна Володимирівна Козак та Ірина Володимирівна Івашко. Такі віддані своїй справі викладачі — справжня гордість для навчального закладу”.

А після перемоги, як кажуть, не варто зупинятися. Тож зараз йде активна підготовка до конкурсу Малої академії наук із загальноосвітньої дисципліни (екології). Учні ліцею неодмінно і в ньому проявлять свої знання.