І це беззаперечний факт, адже у Центрі навчатися не лише престижно, бо він по праву зайняв достойне місце серед кращих у області, а й надзвичайно цікаво та захоплююче для здобувачів освіти. Потужний викладацький колектив на чолі з директором Віталієм Дащенком робить усе можливе для забезпечення якісного освітньо-виховного процесу: велика увага приділяється не лише навчанню, а й всебічному розвитку особистості.

Бути Людиною — справжнім патріотом, гідним громадянином своєї Батьківщини, допомагати тим, хто цього потребує, проявляти емпатію — це головні якості, що прищеплюють у стінах навчального закладу. А ще, ясна річ, зміцнення вольового духу і вміння захистити себе і близьких — це ті базові навички, які дуже необхідні кожному в цей складний час.
І скільки б часу не минало, багато учнів — уже подорослішавши, із відчуттям вдячності згадують рідну альма-матер. Підтвердженням цьому є численні зустрічі випускників, які охоче приходять до Центру і яких завжди з теплом і любов’ю зустрічають їхні наставники.
Так і цьогоріч до Дня Збройних сил України учні 22 групи Деражнянського центру професійної освіти разом зі своїми керівниками Альоною Ясінською, Русланом Савіцьким, викладачем Ольгою Кіс, організували зустріч із воїном ЗСУ В’ячеславом Федчиком. Випускник 2019 року вже встиг побувати на війні та заглянути у вічі смерті.
«Для нас — це вже не той учень, якого ми знали, — це мужній, вольовий, загартований життям, упевнений у собі патріот України, — розповіли викладачі центру. — З болем в очах Славік ділився спогадами, розповідав учням, що пережив за час, проведений на війні. Відповідав на запитання педагогів, у доступній формі розповідав про життя в окопах, про зброю, про те, як боронили довірений об’єкт, про допомогу волонтерів, військову єдність, братство, про все, що цікавило слухачів. І приклад В’ячеслава — приклад відважних, сильних духом людей, котрі зі зброєю в руках відстоюють нашу державність. Для нас вони — Герої… Саме ГЕРОЇ!»
Також 6 грудня і в Голосківському відділенні ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти» відбулися урочистості з нагоди Дня Збройних сил України. На урочистій лінійці підняли Прапор, виконали Гімн, хвилиною мовчання вшанували загиблих у жорсткій війні. Після урочистостей учнівство зібралося на тематичну зустріч із військовими. Висловили подяку гостям: учасникам бойових дій — Вадиму Бурлаку та Олександру Чернику, представникам Всеукраїнського військово-цивільного об’єднання «Бойове братерство України» Летичівської сотні Хмельницького полку — Степану Кондратюку, Володимиру Дранцю, Оксані Кондратюк. Військові ділилися спогадами про те, як потрапили в зону бойових дій, як змінився світогляд, як навчилися цінувати справжню дружбу та кожен прожитий день. Закликали молодь не бути байдужими, розуміти велику ціну, яку наші співвітчизники платять за кожен відвойований кілометр території. А представники військового братерства познайомили юнаків із бойовою зброєю, її видами, характеристиками.


Ясна річ, до свята 6 грудня у Деражнянському центрі професійної освіти і про благодійну роботу не забули (яку, до речі, тут здійснюють постійно), адже цьогоріч саме цього дня мали ще одне свято — День Святого Миколая. Тож благодійний ярмарок «Миколая зустрічай — ЗСУ допомагай» на підтримку Збройних сил України об’єднав викладачів та учнів. На ньому можна було придбати різноманітні смаколики та власноруч виготовлені вироби. Серед запропонованого асортименту були з любов’ю приготовлені випічка та солодощі: тістечка, кекси, торти, трубочки та інші ласощі. Відвідавши ярмарок, кожен отримав незабутні емоції, а головне — підтримав наших захисників.
До того ж, у рамках благодійної акції «Миколай про тебе пам’ятає» представники адміністрації центру вручили дітям, позбавленим батьківської опіки солодкі дарунки, щоб святковий настрій був у всіх вихованців.
Звичайно ж, і до Дня місцевого самоврядування тут підготувалися. Ще б пак, адже можливість здобувачам освіти спробувати себе у ролі викладачів та керівників закладу — направду унікальна. Так, для проведення заходу педагоги та майстри на один день дозволили учням відчути себе в кардинально інших ролях. І захід під назвою «Лідер хаб», мета якого створення оптимальних умов для самореалізації особистості учнів, формування у них організаторських навичок, лідерських якостей та відповідальності за результат своєї праці — видався дуже цікавим і незабутнім. «День навпаки» був насичений емоціями, — розповідають у Центрі, — але найбільше вразило те, як учні взяли на себе відповідальність за ключові посади, як вправно справлялися з обов’язками та вміло розв’язували проблеми.
Проте інакше тут не вміють, бо працюють завжди заради головного — щоб навчати й виховувати покоління свідомих, патріотичних і фахових молодих українців.