Артем Ясінський, шестикласник Кам’янець-Подільського ліцею №1 попри свій юний вік, займається наукою. Артема приваблює фізика, біологія, хімія. Він став наймолодшим учасником обласного конкурсу «Перший крок у науку» ще в п’ятому класі, і перша спроба увінчалася успіхом — Артем здобув перемогу в цьому конкурсі, хоч його суперниками були учні старших класів.

Цьогоріч хлопець також узяв участь у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів. На конкурс були представлені 148 робіт учасників у номінації «Збереження здоров’я та лікування хвороб». Артем Ясінський запропонував свій винахід — прилад для очищення повітря від пилу в приміщеннях. Над цим проєктом працював під керівництвом вчителя фізики Івана Теличка. Всеукраїнський конкурс теж подарував талановитому учню з Кам’янця-Подільського перемогу.
— У пилові, як правило, живуть різні бактерії, віруси, які можуть шкодити здоров’ю. Очищення приміщень за допомогою приладу, в якому міститься ультрафіолетова лампа, буде допомагати розв’язати цю проблему, — каже Артем. — Надалі планую вдосконалити свій винахід, щоб він автоматично визначав кількість пилу і скільки його профільтрував. Та для цього треба поглибити знання з фізики, біології. Займатися наукою цікаво, особливо, коли розумієш, що вона рухає нас уперед.