Правила утримання зелених насаджень на території навчальних закладів» - навчання на таку тему провели для керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади провели у Хмельницькій школі мистецтв. Мова йшла про сучасні підходи з озеленення та догляду за деревами.

Презентацію з рекомендаціями з утримання зелених насаджень для робочої зустрічі підготував відділ з благоустрою Управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради. З матеріалами презентації освітян ознайомила начальниця відділу Олена Жугда, яка займається проєктами у сфері зелених технологій і пройшла навчання у Києві, яке провели закордонні фахівці, зокрема арборист, фахівець з оцінки дерев, керівник Інституту Дерева у Вроцлаві (Польща) Пьотр Тишко-Хмельовєць.
Учасників навчання привітав заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. Зокрема, наголосив, що для багатьох міст, зокрема і Хмельницького, є болісним питання обрізки дерев, яка здійснювалася за застарілими стандартами, зокрема і на територіях навчальних закладів. Проте з 2018 року Хмельницький припинив обрізку дерев застарілими методами та змінив на сучасний підхід з догдяду за зеленими насадженнями, який сприяє нормальному їхньому ростові та поліпшенню зовнішнього вигляду.

«З 2018 року ми змінили підхід, припинили обрізку дерев за застарілими стандартами, від яких дерева достроково, за 3-10 років, помирали та їх доводилось видаляти. Також торік розпорядженням міського голови створена робоча група з питань координації і сприяння організації належного утримання зелених насаджень на території закладів освіти, культури та охорони здоров’я Хмельницької міської територіальної громади. Все це дозволить рухатися далі правильним шляхом. Переконаний, що презентація з рекомендаціями, яку викладено у простій, доступній формі, буде для вас корисною і ми збережемо більше старших зелених насаджень, які є найкориснішими, адже виробляють достатню кількість кисню, дають достатньо тіні та охолоджують влітку», - наголосив Василь Новачок, звертаючись до присутніх.