Тиждень профільної освіти, що відбувся у Ліцеї № 7 Хмельницької міської ради, став помітним заходом, який викликав чимало позитивних відгуків насамперед серед старшокласників.

Як відомо, через три роки стартує реформа старшої школи (10-12 класи), головне завдання якої не лише надавати якісні знання, а й допомагати старшокласникам обрати напрям, за яким вони хочуть навчатися. Проте вже зараз педагогічний колектив ліцею спрямовує свої зусилля на професійну орієнтацію учнів, на те, щоб стимулювати розвиток їхнього потенціалу. Допомагають педагогам у цьому сучасні лабораторії, ІТ-технології, мультимедійні засоби. Та дуже важливо, наголошують вони, підвищити в учнів прагнення до самопізнання, саморозвитку, сповна розкрити їхні здібності. Тож тиждень профільної освіти став ще однією сходинкою до такого самопізнання.
Ознайомлення з розвитком інформаційних технологій, змагання у швидкісному збиранні системного блоку, курси домедичної допомоги, фотовиставки, фотозони – все це додавало піднесеного настрою і створювало особливу атмосферу. Крім того, всі школярі на різних локаціях долучалися до квестів, вікторин, інсценівок, знайомилися з інформацією, перейшовши за QR-кодом, відвідували різноманітні виставки, зокрема «STEM-освіта на уроках», насолоджувались українською піснею, козацьким гопаком, виконували світові музичні хіти англійською мовою, здійснювали віртуальні подорожі тощо.
А завершенням Тижня профільної освіти став День профорієнтації, коли учні біотехнологічного профілю змогли відвідати «Гуфі-центр», а інформаційно-технологічного – кафедру кібербезпеки ХНУ. Старшокласники суспільно-гуманітарного напряму навчання побували в музеї Голокосту, філологічного – стали учасниками театрального уроку в театрі імені Старицького, де переглянули й обговорили виставу «Васьок «GO». Учні, які поглиблено вивчають іноземну філологію ознайомилися з освітньо-ресурсним центром «Вікно в Америку» в Хмельницькій обласній науковій бібліотеці.
«Сучасний світ змінюється дуже швидко і заклади освіти повинні оновлювати підходи до навчання. Школа має підготувати дітей до життя, навчивши їх працювати з інформацією, критично мислити та вміти робити висновки, – коментує директор закладу Ольга Лазовська. – Без опанування здобувачами освіти умінь, навичок та компетентності, потрібних на ринку праці, важко розраховувати на професійні успіхи. В нашому ліцеї № 7 Хмельницької міської ради педагогічний колектив створює саме такі умови, які допомагають учням відчувати себе важливою ланкою освітнього процесу і сміливо робити вибір у майбутньому».