У межах цього навчального року школи в Україні можуть самостійно визначати дати канікул. Як і їхню тривалість. Тож графіки шкільного відпочинку учнів по регіонах можуть відрізнятися.

25 березня розпочнуться весняні канікули у 55 з 56 закладів загальної середньої освіти Хмельницької громади. Триватимуть вони тиждень. Про це Суспільне Хмельницький розповіла в.о. директора Департаменту освіти та науки Хмельницької міськради Ольга Кшановська.

"Лише один заклад, який відмовився у свій час від осінніх та весняних канікул. Керівництво школи вирішило їх об’єднати, щоб збільшити по тривалості зимові канікули на два тижні. Рішенням педагогічної ради цей заклад відмовився від весняних канікул на користь зимових канікул", – каже Ольга Кшановська.
За її словами, навчальний 2023-2024 рік завершиться 28 червня.
"Освітній процес ми плануємо завершити 31 травня зі святом останнього дзвоника, підбиттям підсумків тих освітніх досягнень, які ми отримали протягом цього навчального року", – розповіла Ольга Кшановська.
З її слів, потреби у продовженні освітнього процесу у червні школи Хмельницької громади не мають.
"Додаткові канікули вони не брали, вчасно розпочали опалювальний сезон, повітряні тривоги суттєво не вплинули на освітній процес.Тих 35 навчальних тижнів, які передбачені освітніми програмами, виконуються згідно із запланованим графіком".